Mariedals IK

Referat

Referat: Toarpsalliansen A - Mariedals IK

Två matcher har spelats under veckan, tisdag och onsdag. Lite knepigt att få ihop det då vi är i semesterperiod (och konfirmations-) samt att vi har ovanligt många på skade- och sjuklistan. Vi löste det dock med hjälp från F04.
Först ut var A-laget som i tisdags tog emot Mariedal hemma på Gårdavallen. Bra förutsättningar men blåsigt så lagen fick varsin halvlek med vinden i ryggen.
Vi startar optimistiskt och skapar en farlighet redan i första minuten, då Evelina kan runda målvakten på en löpboll. Tyvärr går avslutet tätt utanför då hon uppvaktas av två försvarare. Halvleken är för övrigt jämn där Mariedal har något mera boll men vi skapar farligheter på våra omställningar. Tyvärr går det lite troll i vårt målskytte för tillfället. Med normal utdelning borde vi gjort 2-3 mål på våra lägen. Halvlekens enda mål görs istället av Mariedal som rinner igenom vårt försvar i minut 23.
I andra halvlek startar vi bra men när Mariedal utökar sin ledning i 52:a minuten känns det som att luften går ur oss. Vi har svårt att etablera spel på offensiv planhalva och skapar också bara några halvlägen. I samband med att Mariedal gör sitt tredje mål skadar sig tyvärr vår målis Rebecka. Sandra får därför avsluta matchen som målvakt. I matchens sista minut fastställer Mariedal slutresultatet till 0-4.
Som matchen blev vann Mariedal rättvist. Vi gör en bra första halvlek och var förtjänta av något/några mål. Fortsätter vi bara att skapa lägen kommer målen förr eller senare också.